Chinese kruiden bij onvruchtbaar- heid

Chinese kruiden bij (on)vruchtbaarheid

Infertiliteit van de man of de vrouw kan een kinderwens in de weg staan. Medische middelen zoals een IVF of ICSI behandeling slaan niet aan, of de zwangerschap wordt voortijdig afgebroken. Met Chinese kruiden kunnen we de cyclus reguleren, de kwaliteit en hoeveelheid van het sperma verbeteren, en de algehele conditie verbeteren waardoor de kans op een voldragen zwangerschap toeneemt. Chinse kruiden blijken een belangrijke aanvulling op de IVF en ICSI behandelingen, met een beduidende verbetering van de kans op succes.

Hoe werken Chinse kruidenbehandeling bij infertiliteit?

De Chinese kruiden behandelen de oorzaken van de onvruchtbaarheid. De therapie richt zich op het versterken van de algehele conditie en verhoogt daarmee de kans op een zwangerschap. Daarnaast kunnen de kruiden ook een vruchtbaarheidstraject zoals IVF of ICSI ondersteunen. Behalve de oorzaken van de onvruchtbaarheid behandelen de kruiden ook de symptomen zoals problemen in de cyclus. Door deze combinatie zijn de resultaten van de behandeling vaak al snel merkbaar.

Voor welke infertiliteitsproblemen werken Chinese kruiden?

De kruiden ondersteunen onder meer:

  • Problemen in de cyclus van de vrouw zoals pijnlijke menstruatie of PMS
  • Problemen bij de man zoals problemen in de zaadkwalilteit
  • Ondersteuning van de algehele conditie van man en vrouw zodat de last van een IVF- of ICSI-traject beter wordt gedragen

Acupunctuur

Acupunctuur kan een prettige aanvulling zijn op de behandeling met Chinese kruiden. Bij acupunctuur worden kleine naaldjes in de huid gebracht en na ongeveer een half uur weer verwijderd. Acupunctuur richt zich vooral op de doorstroming van de yin- en yangenergie

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur kan ook een aanvulling zijn op de behandeling van onvruchtbaarheid met Chinese kruiden. De naaldjes worden hierbij alleen in de oorschelp geplaatst. In een aantal gevallen kan voor een kruidenbuideltje worden gekozen.

Cupping

Voor personen met een angst voor naalden kan acupunctuur intimiderend zijn. In dat geval kan cupping een uitkomst bieden. Hierbij worden glazen bokaaltjes op het lichaam geplaatst.

+31 (0) 70 3888 111

Call us

Medisch Centrum Balans
Stationsweg 23
2515 BG Den Haag

Openings hours
Ma - vr: 9.00 till 17.30

Contact Us

We're deligthed to help you.
Don't hesitate to contact us.

11 + 12 =