Chinese Kruiden

Chinese kruiden specialist in Den Haag

Chinese kruiden behandelingen

Chinese kruiden nemen een centrale plaats in binnen de Oosterse geneeskunde. De Chinese geneeskundige kruidenleer is al duizenden jaren oud en door de eeuwen heen op basis van ervaringen geëvolueerd en gedocumenteerd. De kruiden worden afhankelijk van de diagnose apart samengesteld. De geneeskrachtige kruiden brengen het lichaam in balans. De zorgverlener kan de kruiden ook heel specifiek inzetten om bepaalde functies te versterken.

Voor welke aandoeningen zijn Chinese kruiden geschikt?

Er bestaan honderden Chinese geneeskrachtige kruiden. Door de kruiden in bepaalde verhoudingen te combineren kunnen deze voor vrijwel alle aandoeningen inzetten. Afhankelijk van de diagnose in combinatie met acupunctuur of cupping. Wilt u weten of Chinese kruidentherapie ook uw aandoening met succes kan verhelpen, neem dan gerust contact met ons op.

Kan Chinese kruidentherapie samengaan met andere behandelingen?

Chinese kruiden behandelingen gaan goed samen met andere behandelvormen binnen en buiten de traditionele Chinese geneeskunde. Behandelingen die goed samengaan of een belangrijke aanvulling op kunnen vormen zijn onder meer:

  • Acupunctuur
  • Ooracupunctuur
  • Cupping
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Reguliere medische behandelingen zoals post operatie, onvruchtbaarheidsbehandeling met of zonder IVF

Doordachte aanpak

MCBalans is al 20 jaar het vertrouwde adres voor acupunctuur in Den Haag. Ons team van specialisten stelt samen met u een een persoonlijk behandelplan op en werkt met u aan uw gezondheid.

Intake

Met het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De arts zal een recept opstellen. De assistenten zullen op basis van het recept de kruidenmix voor u samenstellen. Bij de kruiden krijgt u een beschrijving hoe u deze kunt gereed maken. De meeste mensen vinden de kruiden niet prettig smaken, maar zijn zeer positief over de resultaten.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van het type klacht kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Dit besluiten we in overleg met u.

Chinese kruiden
Chinese kruidenbehandeling
Chinese kruiden Den Haag

Kruiden blijken vaak een bijzonder werkzame oplossing bij moeilijk te behandelen aandoeningen. Mensen die te horen hebben gekregen geen baby te kunnen krijgen, of die van hun specialist horen “u bent uitbehandeld, u moet er maar mee leren leven” kunnen we met een goed afgestemde kruidenbehandeling vaak nog helpen. Dan blijkt men toch nog zwanger te kunnen worden, of er is toch nog enorme verbetering mogelijk. Het geeft ons enorm veel voldoening om zo snel en zo veel verbetering te zien, en het enthousiasme van de patiënten wanneer de hoop waarheid wordt.

Chinese kruidenarts
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Chinese kruiden werken bij een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij met succes behandelen zijn:

+31 (0) 70 3888 111

Call us

Medisch Centrum Balans
Stationsweg 23
2515 BG Den Haag

Openings hours
Ma - vr: 9.00 till 17.30

Contact Us

We're deligthed to help you.
Don't hesitate to contact us.

12 + 8 =