Cupping

Medisch cuppingspecialist in Den Haag

Cupping behandelingen

Cupping is een techniek die binnen de Oosterse geneeskunde veel wordt gebruikt. De acupuncturist plaatst speciale glazen bokaaltjes vacuüm op de huid. Dit heeft een enorme dieptewerking en regelt onder meer lokaal de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.

Voor welke aandoeningen is cupping geschikt?

Cupping staat erom bekend goed te werken bij spierpijn, verkoudheid, en gewrichtsproblemen. En ook bij nekklachten, stress, migraine en rugklachten. Wilt u weten of cupping ook uw aandoening met succes kan verhelpen, neem dan gerust contact contact met ons op.

Kan cupping samengaan met andere behandelingen?

Cupping is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en gaat goed samen met andere behandelvormen binnen en buiten de traditionele Chinese geneeskunde. Behandelingen die goed samengaan of een belangrijke aanvulling op kunnen vormen zijn onder meer:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Ooracupunctuur
  • Acupunctuur
  • Reguliere medische behandelingen
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen

Doordachte aanpak

MCBalans is al 20 jaar het vertrouwde adres voor acupunctuur in Den Haag. Ons team van specialisten stelt samen met u een een persoonlijk behandelplan op en werkt met u aan uw gezondheid.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De specialist zal u vragen op het bed of de speciale stoel plaats te nemen en legt u daarna uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Tijdens de behandeling plaatst de specialist de glazen vacuüm bokaaltjes. Gedurende de behandeling kunt u ontspannen blijven liggen of zitten. Na de behandeling zijn er rode plekjes op de plaats van de bokaaltjes. Deze trekken na verloop van tijd weer weg.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van het type klacht kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Dit besluiten we in overleg met u.
Cupping
Cupping Den Haag
Cupping behandeling Den Haag
Top sporters zoals Michael Phelps en andere Olympische grootheden gebruiken cupping. Behalve patiënten met gezondheidsklachten helpen we op de praktijk hier in Den Haag ook professionele sporters met cupping om sneller te herstellen.

Cupping behandeling
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Cupping werkt bij een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij met succes met cupping behandelen zijn:

+31 (0) 70 3888 111

Call us

Medisch Centrum Balans
Stationsweg 23
2515 BG Den Haag

Openings hours
Ma - vr: 9.00 till 17.30

Contact Us

We're deligthed to help you.
Don't hesitate to contact us.

6 + 4 =