Acupunctuur

Erkende acupunctuur in Den Haag
Acupunctuurbehandelingen
Acupunctuur is een beproefde behandelwijze uit China waarbij een getrainde acupuncturist hele dunne naaldjes in de huid plaatst. Met deze naaldjes reguleert de acupuncturist de yin en yang balans om gezondheidsklachten te verhelpen.

Voor welke aandoeningen is acupunctuur geschikt?

Acupunctuur werkt bij een groot aantal klachten. Zo kan acupunctuur u van uw pijn afhelpen, uw weerstand verhogen, zwakke spieren versterken, of vermoeidheid en stress verminderen. Acupunctuur werkt ook tegen hooikoorts en andere allergieën. Veel astmapatiënten hebben ook baat bij acupunctuur. Dit is slechts een fractie van de aandoeningen die met acupunctuur te verhelpen zijn. Wilt u weten of acupunctuur ook uw aandoening met succes kan verhelpen, neem dan gerust contact met ons op.

Kan acupunctuur samengaan met andere behandelingen?

Acupunctuur is onderdeel van de traditionele Chinese geneeskunde en gaat goed samen met andere behandelvormen binnen en buiten de traditionele Chinese geneeskunde. Behandelingen waar acupunctuur goed mee samengaat of een belangrijke aanvulling op kan vormen zijn onder meer:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Reguliere medische behandelingen
  • Bepaalde vormen van medicatie
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Moxa therapie
  • Cupping
Doordachte aanpak
MCBalans is al 20 jaar het vertrouwde adres voor acupunctuur in Den Haag. Ons team van specialisten stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op en werkt met u aan uw gezondheid.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De acupuncturist zal u vragen op het bed of de speciale stoel plaats te nemen en legt u uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Tijdens de behandeling plaatst de acupuncturist de acupunctuur naaldjes en verwijdert deze na ongeveer vijftien tot vijfenveertig minuten. Gedurende deze periode kunt u ontspannen blijven liggen of zitten. Op de behandelkamer is een bel, waarmee u de assistente kunt roepen als u vragen heeft.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van het type klacht kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Dit besluiten we in overleg met u.
Acupunctuur behandeling
acupunctuur behandeling in Den Haag
Chinese geneeskunde Den Haag
De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2002 uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de werking van acupunctuur bij meer dan 50 aandoeningen. Hierbij heeft zij de werking van acupunctuur vastgesteld. Het rapport kun u hier lezen.

Chinese arts
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen
Acupunctuur werkt bij een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij met succes met acupunctuur behandelen zijn:

+31 (0) 70 3888 111

Call us

Medisch Centrum Balans
Stationsweg 23
2515 BG Den Haag

Openings hours
Ma - vr: 9.00 till 17.30

Contact Us

We're deligthed to help you.
Don't hesitate to contact us.

10 + 14 =