Cupping bij zwakke spijsvertering

Slechte spijsvertering is een veelvoorkomende klacht. Problemen met de spijsvertering leiden onder meer tot een opgezette buik, gasvorming, verstopping en brandend maagzuur. Maagproblemen komen voor bij jong en oud. Soms zijn de klachten duidelijk, vaker zijn de klachten vaag van aard. De symptomen van zwakke spijsvertering zijn echter een belangrijke indicatie. Een goede spijsvertering is van belang om de ontwikkeling van andere aandoeningen te voorkomen. Met de behandeling van zwakke spijsvertering bevorderen we uw algehele weerbaarheid.

Hoe werkt cupping bij zwakke spijsvertering

Cupping stimuleert een goede bloeddoorstroming en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. De cupping heft ook blokkades op in de meridianen. Zulke blokkades leiden tot het niet goed functioneren van de organen. Bij cupping zet de acupuncturiste bokaaltje op uw rug of buik en trekt deze bokaaltjes vacuüm. De huid spant op. De cupping werkt diep door. De behandeling mobiliseert het vervoer van de afvalstoffen, de bloeddoorstroming en doorstroming van de energie door de meridianen. Na de cupping blijven ronde vlekjes op de huid. Deze trekken na verloop van een paar dagen weer weg.

Cupping verbetert de spijsvertering

Cupping richt zich vooral op de oorzaken van een zwakke spijsvertering. Hierdoor verbetert de herstelconditie van patiënten. Ook voorkomt de behandeling de ontwikkeling van andere aandoeningen.

Cupping werkt goed bij de volgende aandoeningen

Cupping leidt tot goed resultaat bij de volgende verschijnselen die bij een zwakke spijsvertering kunnen optreden:

  • slechte adem
  • onaangename lichaamsgeur
  • vermoeidheid na het eten
  • huidproblemen zoals acne, eczeem en psoriasis
  • voeding intoleranties, allergie
  • artritis
  • candida overgroei
  • gasvorming in de buik
  • verstopping in de buik
  • maagzuur

Een goede spijsvertering is zo enorm belangrijk. Helaas hebben heel veel patiënten een zwakke spijsvertering. We letten daarom heel goed op of de spijsvertering bij de patiënt goed is. Het bevorderen van een goede spijsvertering, door gericht te behandelen of met gerichte adviezen heeft bij behandelingen altijd onze aandacht.

Acupunctuur

Acupunctuur is een beproefde behandelwijze om van uw hoofdpijn af te komen. Een getrainde acupuncturist plaatst heel dunne naaldjes in de huid om de balans van de Yin en Yang energiebanen in het lichaam te herstellen.

Ooracupunctuur

Bij ooracupunctuur worden de naaldjes alleen in het oor geplaatst. In sommige gevallen wordt voor een kruidenbuideltje gekozen.

Chinese Kruiden

Chinese kruiden nemen een centrale plaats in binnen de Oosterse geneeskunde. De kruiden worden afhankelijk van de diagnose apart samengesteld. De geneeskrachtige kruiden brengen het lichaam in balans. De zorgverlener kan de kruiden ook heel specifiek inzetten om bepaalde functies te versterken.

+31 (0) 70 3888 111

Call us

Medisch Centrum Balans
Stationsweg 23
2515 BG Den Haag

Openings hours
Ma - vr: 9.00 till 17.30

Contact Us

We're deligthed to help you.
Don't hesitate to contact us.

14 + 15 =