Voeding en beweging bij overgewicht

Voeding en beweging bij overgewicht

Mensen met overgewicht hebben een groter risico op aandoeningen zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, galstenen, sommige typen kanker, rugklachten en gewrichtsklachten. Veel mensen met overgewicht hebben al van alles geprobeerd om af te vallen. Met de traditione Chinese voedingstherapie en bewegingstherapie leidt dit vaak tot blijvend succes.

Hoe werkt Chinese voeding- en bewegingstherapie bij afvallen?

De traditionele Chinese voedingsleer is gebaseerd op de werking van bepaalde voeding op bepaalde organen. Door de voedingskeuze kunnen organen extra gestimuleerd worden, en daarmee de regulering van het gewicht. Beweging is een aan de voedingstherapie verbonden onderdeel, om de effecten op de organen extra te ondersteunen.

Bij welke typen overgewicht werkt Chinese therapie van voeding en beweging?

Traditionele Chinese voedingstherapie en bewegingstherapie leiden bij afvallen tot:

  • Betere regulering van het lichaamsgewicht
  • Verminderde kans op diabetes type 2
  • Betere bloeddruk
  • Algehele verbeterde conditie, preventie van aandoeningen

Overgewicht is vaak heel goed te behandelen. Met een goede behandeling kan overgewicht structureel doorbroken worden. Terugval naar het oude gewicht is niet nodig. We zien dit ook bij veel van de patienten.

Acupunctuur

Acupunctuur is een beproefde behandelwijze om van allerlei klachten af te komen. Een getrainde acupuncturist plaatst heel dunne naaldjes in de huid om de balans van de Yin en Yang energiebanen in het lichaam te herstellen.

Ooracupunctuur

Bij ooracupunctuur worden de naaldjes alleen in het oor geplaatst. In sommige gevallen wordt voor een kruidenbuideltje gekozen.

Chinese Kruiden

Houdt u niet van naalden? Dan kan cupping uitkomst bieden. Bij cupping worden er glazen bokaaltjes vacuum op de huid geplaatst.

+31 (0) 70 3888 111

Call us

Medisch Centrum Balans
Stationsweg 23
2515 BG Den Haag

Openings hours
Ma - vr: 9.00 till 17.30

Contact Us

We're deligthed to help you.
Don't hesitate to contact us.

14 + 3 =