Tong diagnose

Tong diagnose specialist in Den Haag

Online Tongdiagnose

Tongdiagnose is een van de bekendste en belangrijkste methodes die gebruikt worden binnen de Traditioneel Chinese Geneeskunde. Op basis van onder andere kleur, vorm, beslag en doorbloeding is namelijk enorm veel te zeggen over de staat van het lichaam en de energiehuishouding. Met die kennis is het vervolgens mogelijk om een persoonlijke kruidenmelange op basis van de moderne xiao xiao fang-methode te maken om de gezondheid te behouden of verbeteren.

Wat u krijgt

Xiao xiao fang betekent ‘klein recept’. Het is de moderne variant van de traditionele Chinese kruidengeneeskunde. In plaats van een grote zak hele kruiden die vaak meer dan een half uur moet koken ontvangt u theezakjes. In deze theezakjes zit een op u afgestemde mix van fijn gemalen kruiden. Deze zakjes kunt u bereiden als een normale thee.

Hoe werkt het?

Bij veel klachten hoeft u met de techniek van vandaag uw huis niet meer uit. Op basis van een foto van de tong en het beantwoorden van een paar simpele vragen kunt ook u uw persoonlijke kruidenmelange thuisgestuurd krijgen.

Stap 1

U maakt drie foto’s van uw tong. De foto’s neemt u van zo dichtbij mogelijk zodat de tong duidelijk en scherp in beeld is.

Stap 2

Upload de foto’s in het formulier en vul de vragenlijst in. Druk vervolgens op ‘aanvragen’ en volg de betaalinstructies op.

Stap 3

U ontvangt binnen 2 werkdagen een e-mail met een voorstel voor een persoonlijke kruidenmix.

Stap 4

Klik op de link in de mail en volg de betaalinstructies op om de theezakjes met kruiden aan te schaffen en thuis te laten bezorgen.

Veelgestelde vragen

Voor wie is online tongdiagnose geschikt?

Tongdiagnose werkt bij iedereen. Alleen als u als gevolg van een ongeluk, kanker of om een andere medische reden problemen heeft met uw tong kan tongdiagnose lastiger zijn. Het team van Medisch Centrum Balans heeft echter jaren ervaring op dit gebied en kan zelfs de moeilijkste gevallen nog diagnosticeren. Mocht het nodig zijn nemen wij bij aanvullende vragen telefonisch of per mail contact op.

Kan tongdiagnose samengaan met andere behandelingen?

Jazeker. Sterker nog: dat doet het meestal. Tongdiagnose is een instrument dat gebruikt wordt in vrijwel alle facetten van de Traditioneel Chinese Geneeskunde. Het wordt ingezet bij moxa-therapie, acupunctuur, kruidengeneeskunde, cupping en in nog veel meer situaties. Al deze behandelingen gaan uitstekend samen met elkaar én met westerse behandelingen die uw huisarts of specialist biedt.