Voeding & Beweging

Voeding- en bewegingsspecialist in Den Haag

Voeding en beweging

Juiste voeding en juiste beweging zijn onlosmakelijk verbonden aan de Oosterse geneeskunde. Zelfreflectie en rust, voeding en ademhaling, beweging, uitwisseling en aanraking vormen zelfs de basis voor de therapeutische toepassingen zoals acupunctuur en kruidengeneeskunde. Het toepassen van beweging en voedingsadvies brengt het lichaam in balans en vergroot het effect van de andere behandelingen.

Voor welke aandoeningen zijn voeding- en bewegingstherapie geschikt?

Voeding- en bewegingstherapie vormen de basis van alle behandelingen en ondersteunen bij vrijwel alle aandoeningen het genezingsproces en de preventie van aandoeningen. Voeding- en beweging kunnen op zichzelf toegepast worden, of ter ondersteuning van andere behandelingen. Wilt u weten of Chinese voedingstherapie en bewegingstherapie ook uw aandoening met succes kunnen verhelpen, neem dan gerust contact met ons op.

Kan Chinese voeding- en bewegingstherapie samengaan met andere behandelingen?

Chinese voedingstherapie en bewegingstherapie vormen de basis voor andere behandelvormen en gaan dus goed samen. De therapie vormt een belangrijke aanvulling op onder meer:

  • Acupunctuur
  • Ooracupunctuur
  • Cupping
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Westerse medische behandelingen
  • Kruidengeneeskunde

Doordachte aanpak

MCBalans is al 20 jaar het vertrouwde adres voor Chinese voeding en beweging behandelingen in Den Haag. Ons team van specialisten stelt samen met u een een persoonlijk behandelplan op en werkt met u aan uw gezondheid.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De behandelaar zal een advies opstellen. In eerste instantie over uw algemene voeding en beweging, maar de behandelaar kan het ook aanvullen met suggesties voor andere behandelingen. Zo schrijft zij mogelijk ook kruiden voor. De assistenten zullen op basis van het recept de kruidenmix voor u samenstellen. Bij de kruiden krijgt u een beschrijving hoe u deze kunt gereed maken. De meeste mensen vinden de kruiden niet prettig smaken, maar zijn zeer positief over de resultaten.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van het type klacht kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Dit besluiten we in overleg met u.

Voeding & Beweging
Voeding & Beweging Den Haag
Voeding & Beweging in Den Haag

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar in zorg waar medicatie voorop staat wordt het maar al te vaak vergeten: een goede gezondheid begint met goede voeding en met goed bewegen. Keer op keer blijken chronische aandoeningen toch goed te kunnen worden behandeld door goede voeding en goed bewegen als onderdeel van de therapie op te nemen. Zelfs na jaren komen patiënten soms nog terug om ons te bedanken. Door de verandering van voedingspatroon en beweging zijn ze al die tijd gezond gebleven.

Voeding & Beweging advies
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Voeding en beweging liggen aan de basis van een goede gezondheid. De combinatie van onze westers kennis over voeding en beweging en de lange traditie binnen de Chinese geneeskunde waar voeding en beweging standaard onderdeel van uitmaken leiden tot opmerkelijke resultaten. Enkele van de aandoeningen waarbij voeding en beweging een belangrijke rol spelen zijn:

+31 (0) 70 3888 111

Call us

Medisch Centrum Balans
Stationsweg 23
2515 BG Den Haag

Openings hours
Ma - vr: 9.00 till 17.30

Contact Us

We're deligthed to help you.
Don't hesitate to contact us.

14 + 11 =