Oor-acupunctuur bij verslaving

Oor-acupunctuur helpt bij verslaving

Binnen de acupunctuur is oor-acupunctuur een veel gekozen techniek om verslaving tegen te gaan. Door de behandeling wordt de dwangmatige drang die aan de verslaving verbonden is verminderd tot deze uiteindelijk onder controle is.

Hoe werkt acupunctuur bij verslaving

Acupunctuur richt zich op het verminderen van de ontwenningsverschijnselen, zoals slapeloosheid, irritaties, eet- en snoepaanvallen. Controle hierover is vooral de eerste weken belangrijk, wanneer deze ontwenningsverschijnselen erg sterk kunnen zijn.

Acupunctuur stimuleert de aanmaak van neurotransmitters zoals endorfine. Toename van endorfine in het zenuwstelsel ondersteunt het afnemen van ontwenningsverschijnselen bij mensen die stoppen met de verslavingsmiddelen zoals nicotine of alcohol.

Randvoorwaarden voor oor-acupunctuur bij verslaving

De verslaving doorbreken moet u uiteindelijk zelf doen. Acupunctuur kan daarbij ondersteunen. Om met succes de verslaving te doorbreken zijn volgende aspecten belangrijk:

  • Motivatie: De patiënt moet van zichzelf uit gemotiveerd zijn de verslaving te beëindigen. Zonder sterke motivatie blijkt men eenvoudig terug te vallen, waarmee de verslaving verder gaat.
  • Omgevingsfactoren: Steun voor de patiënt vanuit de directe omgeving van de patiënt is belangrijk. Indien bijv. de partner van de patiënt blijft roken blijkt het moeilijker om een rookverslaving te stoppen.

Deze randvoorwaarden zijn belangrijk. Wanneer bij een behandeling tot stoppen met roken na een paar weken de patiënt toch weer een sigaret opsteekt ondermijnt dit het succes van de behandeling. Het wordt dan steeds moeilijker succesvol de verslaving te beëindigen.

Bij welke verslaving werkt oor-acupunctuur?

Er zijn verschillende verslavingen die ons gedrag en onze consumptie kunnen beïnvloeden. De ene verslaving is makkelijker te overwinnen dan de andere. Verslavingen waarbij oor-acupunctuur kan helpen zijn:

  • rookverslaving
  • drugsverslaving
  • alcoholverslaving
  • snoepverslaving
  • eetverslaving
  • suikerverslaving
  • slaapmiddelverslaving

Iedere keer blijkt weer hoe ingrijpend een verslaving op het leven van mensen doorwerkt. Niet alleen financieel en de relatie, de verslaving schaadt ook de gezondheid. Het behandelen van een verslaving is niet eenvoudig. Oor-acupunctuur blijkt een belangrijke ondersteuning voor mensen om de verslaving te overwinnen.

Oplossingen voor een verslaving

Een verslaving kan verholpen worden met acupunctuur, oplossing 2, oplossing 3 of een combinatie hiervan. Ons team van specialisten stelt samen met u een een persoonlijk behandelplan op en helpt u van uw verslaving af.

Acupunctuur

Acupunctuur is een beproefde behandelwijze om van uw hoofdpijn af te komen. Een getrainde acupuncturist plaatst heel dunne naaldjes in de huid om de balans van de Yin en Yang energiebanen in het lichaam te herstellen.

Ooracupunctuur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Chinese Kruiden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier