Sportblessures

Cupping bij sportblessures

<pVerstuikingen, spierpijn en andere spierkwetsures komen regelmatig voor bij gewone sporters en bij top sporters. Een vlot herstel van het weefsel is belangrijk om weer te kunnen trainen. Cupping is een beproefde behandelwijze om het herstel na intensieve inspanningen of na verstuikingen en kneuzingen te bevorderen.

Hoe werkt cupping bij (sport)blessures?

Cupping stimuleert een goede bloeddoorstroming en stimuleert et afvoer van afvalstoffen. Afvalstoffen hopen op en zetten zich vast. Dit leidt tot pijnlijke spieren. De acupuncturiste zet op de pijnplek of meridianen een bokaaltje en trekt dit vacuüm. Dit mobiliseert het vervoer van de afvalstoffen. Bij plaatsing op de spieren leidt de cupping ook tot versoepeling van de spieren. Na de cupping blijven ronde vlekjes op de huid. Deze trekken na verloop van een paar dagen weer weg.

Bij de intake en het behandelplan wordt de gehele situatie vastgesteld. Zodat de behandeling aansluit op de gehele conditie.

Bij welke blessures werkt cupping?

upping leidt tot een goed resultaat bij blessures zoals:

  • Spierpijn
  • Gespannen spieren
  • Frozen Shoulder
  • Kneuzingen
  • Hoofdpijn (door uitstraling van de nek)

Vooral topsporters kiezen vaak voor cupping. Zij voelen dat ze sneller herstellen en weer goed kunnen trainen voor de volgende topprestatie. Behalve topsporters die zeer intensief trainen krijgen we ook van de amateurs terugkoppeling dat de cupping hen echt helpt. Door de cupping zijn zij in betere conditie en kunnen blessures voorkomen worden.

Hulp bij sportblessures

Verstuikingen, spierpijn en andere spierkwetsures komen regelmatig voor bij gewone sporters en bij top sporters. Een vlot herstel van het weefsel is belangrijk om weer te kunnen trainen. Cupping is een beproefde behandelwijze om het herstel na intensieve inspanningen of na verstuikingen en kneuzingen te bevorderen.

Acupunctuur

Acupunctuur is een beproefde behandelwijze om van uw hoofdpijn af te komen. Een getrainde acupuncturist plaatst heel dunne naaldjes in de huid om de balans van de Yin en Yang energiebanen in het lichaam te herstellen.

Ooracupunctuur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Chinese Kruiden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

+31 (0) 70 3888 111

Call us

Medisch Centrum Balans
Stationsweg 23
2515 BG Den Haag

Openings hours
Ma - vr: 9.00 till 17.30

Contact Us

We're deligthed to help you.
Don't hesitate to contact us.

10 + 10 =