Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS)

Acupunctuur bij Chronisch Vermoeidheidssyndroom syndroom

We spreken van Chronisch Vermoeidheids Syndroom (CVS) -ook wel Myalgisch Encephalomyelitis (ME) of Encephalopathie genoemd- wanneer een patiënt aanhoudend lijdt aan vermoeidheid, zonder dat deze een aanwijsbare oorzaak in een andere aandoening zoals kanker of schildklierproblemen heeft.

De klachten van patiënten met CVS worden vaak pas laat onderkend. Dit komt deels doordat de oorzaak niet goed aan te wijzen is, of door de wisselende symptomen. Toch is een goede diagnose van de CVS belangrijk. Met acupunctuur is CVS goed te behandelen.

Hoe werkt acupunctuur bij Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS)?

De oorzaak van CVS ligt in een verstoring van de bloeddoorstroming, verstoring van de hormoonbalans, en verstoring van de vochtafdrijving. Bij CVS komt de patiënt vaak terecht in een vicieuze cirkel. De slaapproblemen leiden tot extra vermoeidheid, wat weer tot nieuwe klachten leidt, wat de slaapproblemen weer vergroot. Met acupunctuur kunnen de oorzaken, zoals verstoring van de bloeddoorstroming goed behandeld worden. Maar ook de gevolgen, zoals slaapproblemen.

Acupunctuur is zo geschikt als behandelwijze voor CVS doordat acupunctuur zich op zowel de oorzaken als op de gevolgen van CVS richt. Zo wordt de vicieuze cirkel doorbroken en kan de patiënt herstellen.

Acupunctuur verbetert de herstelconditie

Doordat acupunctuur zich niet alleen richt op de oorzaken van CVS, maar ook op de gevolgen verbetert de herstelconditie van patiënten. Zo is de kans groter dat met de vicieuze cirkel die de vermoeidheid in stand houdt kan doorbreken.

Werkt goed bij de volgende symptomen

Doordat men zich, na de acupunctuurbehandelingen, minder vermoeid voelt en een beter evenwicht krijgt is de kans groter dat men andere behandelingen zoals fysiotherapie kan volhouden. Hierdoor wordt met de combinatie van behandelingen een beter resultaat en een snellere vooruitgang geboekt.

Acupunctuur werkt goed bij de volgende symptomen van CVS

Acupunctuur kan tot een goed resultaat leiden bij de volgende verschijnselen die bij CVS kunnen optreden:

  • algeheel gevoel van vermoeidheid
  • immuniteitsproblemen
  • concentratiestoornissen
  • geheugenstoornissen
  • slaapproblemen
  • spierpijn
  • gewrichtspijn
  • duizeligheid
  • een mix van overige klachten die met CVS gepaard gaan

Patiënten met CVS zijn in het begin vaak schuchter, onzeker. Ze blijken al vaak hun klachten te hebben verteld, maar voelen zich daarbij vaak niet serieus genomen. Toch is CVS een serieus probleem. We zien met de behandelingen mensen zekerder worden en beter worden. De slaapproblemen nemen af en het dag-nachtritme komt weer terug. Heel mooi om te zien hoe de behandeling werkt. De behandeling begint echter met goed luisteren. Het is heel belangrijk goed te luisteren. Mensen komen niet zonder klachten om hulp vragen. Naar onze ervaring begint iedere behandeling met heel goed te luisteren.

Oplossingen voor Chronisch Vermoeidheidssyndroom

Een Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) kan verholpen worden met acupunctuur, oplossing 2, oplossing 3 of een combinatie hiervan. Ons team van specialisten stelt samen met u een een persoonlijk behandelplan op en werkt samen met u aan uw gezondheid.

Acupunctuur

Acupunctuur is een beproefde behandelwijze om van uw hoofdpijn af te komen. Een getrainde acupuncturist plaatst heel dunne naaldjes in de huid om de balans van de Yin en Yang energiebanen in het lichaam te herstellen.

Ooracupunctuur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Chinese Kruiden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier