Zwakke spijsvertering behandelen

Genezen volgens de Chinese Geneeskunde

Zwakke spijsvertering behandelen

Vanuit de Traditionele Chinese geneeskunde wordt op een andere manier gekeken naar het lichaam dan bij de westerse geneeskunde. Het lichaam wordt op holistische wijze bekeken, waarbij de spijsvertering functioneert in samenhang met de rest van het lichaam. Dit is erg bepalend voor de manier waarop Chinees geneeskundige specialisten een zwakke spijsvertering behandelen.

Wat zijn symptomen van een zwakke spijsvertering?

Slechte spijsvertering is een veelvoorkomende klacht. Problemen met de spijsvertering leiden onder meer tot een opgezette buik, gasvorming, verstopping en brandend maagzuur. Maagproblemen komen voor bij jong en oud. Soms zijn de klachten duidelijk, vaker zijn de klachten vaag van aard. De symptomen van zwakke spijsvertering zijn echter een belangrijke indicatie. Een goede spijsvertering is van belang om de ontwikkeling van andere aandoeningen te voorkomen. Met de behandeling van zwakke spijsvertering bevorderen we uw algehele weerbaarheid.

Hoe kan een zwakke spijsvertering worden behandeld?

Op basis van de symptomen die u ervaart wordt bekeken welke behandelwijze het beste kan worden toegepast om uw klachten te verminderen. Hierbij kunnen eventueel verschillende methodes met elkaar worden gecombineerd. Zo kan een zwakke spijsvertering onder meer worden behandeld door middel van:

Persoonlijk & deskundig

MCBalans is al meer dan 20 jaar werkzaam in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met onze persoonlijke en deskundige aanpak zetten wij ons in om ieders gezondheid in balans te brengen. Zo kunnen de specialisten van MCBalans onder andere zwakke spijsvertering behandelen volgens Chinese geneeskundige methoden. Indien u hier meer informatie over wilt, kunt u gerust contact met ons opnemen.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De behandelaar zal een advies opstellen. Wanneer u hiermee akkoord gaat zal u op basis van dit advies worden behandeld en tevens zelf thuis aan de slag kunnen gaan. De behandelwijze kan per persoon verschillen. Het is ook mogelijk dat verschillende behandelmethodes met elkaar worden gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan cupping en een Chinese kruidenbehandeling.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van uw symptomen kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Hiervoor maken wij in overleg met u een afspraak.

zwakke spijsvertering behandelen
zwakke spijsvertering
spijsverteringsproblemen behandelen

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar in zorg waar medicatie voorop staat wordt het maar al te vaak vergeten: een goede gezondheid begint met goede voeding en met goed bewegen. Keer op keer blijken chronische aandoeningen toch goed te kunnen worden behandeld door goede voeding en goed bewegen als onderdeel van de therapie op te nemen. Zelfs na jaren komen patiënten soms nog terug om ons te bedanken. Door de verandering van voedingspatroon en beweging zijn ze al die tijd gezond gebleven.

behandeling spijsverteringsproblemen
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Chinese voedingstherapie en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk
Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Acupressuur behandeling

Erkende acupressuur behandelingen in Den Haag