Voedingsadvies bij diabetes

Voeding- & bewegingsspecialist in Den Haag

Voedingsadvies bij diabetes

Een belangrijke oorzaak van diabetes kan liggen in het voedingspatroon. Met de juiste voeding en beweging bij diabetes kunnen symptomen van de aandoening flink worden teruggedrongen. De voeding- en bewegingsspecialisten van MCBalans kijken daarom graag met u naar een geschikte oplossing.

Hoe werkt behandeling met voeding tegen diabetes?

Zowel bij diabetes type 1 als type 2 speelt voeding een belangrijke rol. Bij MCBalans wordt Traditionele Chinese Geneeskunde met westerse kennis gecombineerd om voedingsadviezen te geven die aansluiten op uw persoonlijke situatie. Zo kan de toepassing van Chinese voeding en beweging helpen bij het verbeteren van de spijsvertering, doorbloeding en het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Hiermee kan de diabetes onder controle worden gehouden, of wanneer dit zich nog in het voorstadium bevindt zelfs worden voorkomen.

Welke symptomen van diabetes worden met voeding bestreden?

Op basis van de symptomen die u ervaart kan een persoonlijk voedingsplan worden opgesteld. Met de juiste voeding en beweging kunnen onder meer de volgende symptomen van diabetes worden bestreden:

  • Overgewicht
  • Hoge bloeddruk
  • Nierziekten
  • Aandoeningen van het zenuwstelsel
  • Verminderd gezichtsvermogen

Persoonlijk & deskundig advies

MCBalans is al meer dan 20 jaar werkzaam in de Traditionele Chinese Geneeskunde en voeding- en bewegingstherapie. Bij ons kunt u terecht voor persoonlijk en deskundig advies voor de behandeling van diverse aandoening, waaronder diabetes. Voor meer informatie over onze behandelwijze kunt u altijd contact met ons opnemen.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De behandelaar zal een advies opstellen. In eerste instantie over uw algemene voeding en beweging, maar de behandelaar kan het ook aanvullen met suggesties voor andere behandelingen. Zo schrijft zij mogelijk ook kruiden voor om uw lichaam extra te ondersteunen. De voeding- en bewegingsadviezen die bij diabetes worden gegeven hangen af van de symptomen die u ervaart en uw leefstijl. Er wordt in overleg met u besloten over de toepassing van de adviezen.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van uw symptomen kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Hiervoor maken wij in overleg met u een afspraak.

Voeding en beweging bij diabetes
voedingsadvies bij diabetes
Voeding & beweging

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar in zorg waar medicatie voorop staat wordt het maar al te vaak vergeten: een goede gezondheid begint met goede voeding en met goed bewegen. Keer op keer blijken chronische aandoeningen toch goed te kunnen worden behandeld door goede voeding en goed bewegen als onderdeel van de therapie op te nemen. Zelfs na jaren komen patiënten soms nog terug om ons te bedanken. Door de verandering van voedingspatroon en beweging zijn ze al die tijd gezond gebleven.

voedingadvies
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Chinese voedingstherapie en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier