Oor acupunctuur

Oor acupunctuur specialist in Den Haag

Oor acupunctuur behandelingen

Acupunctuur is een beproefde behandelwijze uit China waarbij een getrainde acupuncturist heel dunne naaldjes in de huid plaatst. Oor-acupunctuur is een specialisme binnen de acupunctuur waarbij de behandeling plaatsvindt door de acupunctuurpunten in de oorschelp te stimuleren. Dit kan behalve met een naaldje, ook met bijvoorbeeld een kruidenballetje.

Voor welke aandoeningen is oor acupunctuur geschikt?

Oor acupunctuur werkt bij een breed scala aan klachten. Oor acupunctuur is doeltreffend gebleken bij pijnklachten zoals hoofdpijn, maag- en darmklachten, stressklachten en refractie afwijkingen in de ogen. Veel rokers die willen stoppen of mensen die kilo’s kwijt willen raken hebben baat bij oor acupunctuur. Dit is slechts een deel van de aandoeningen die met oor acupunctuur te behandelen zijn. Wilt u weten of oor acupunctuur ook uw aandoening met succes kan verhelpen, neem dan gerust contact met ons op.

Kan oor acupunctuur samengaan met andere behandelingen?

Oor acupunctuur is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en gaat goed samen met andere behandelvormen binnen en buiten de Traditionele Chinese Geneeskunde. Behandelingen die goed samengaan of een belangrijke aanvulling kunnen vormen zijn onder meer:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Reguliere medische behandelingen
  • Bepaalde vormen van medicatie
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Klassieke acupunctuur
  • Moxa therapie
  • Cupping

Doordachte aanpak

MCBalans is al 20 jaar het vertrouwde adres voor acupunctuur in Den Haag. Behalve klassieke acupunctuur specialiseren wij ook in oor acupunctuur. Ons team van specialisten stelt samen met u een persoonlijk behandelplan op en werkt met u aan uw gezondheid.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De acupuncturist legt u uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Tijdens de behandeling plaatst de acupuncturist de acupunctuur naaldjes of speciale pleisters. Als de behandeling met naaldjes is, dan verwijdert de acupuncturist deze na circa 20 minuten. Als is gekozen voor de speciale pleisters kunt u deze na bepaalde tijd zelf verwijderen. De acupuncturist legt u precies uit hoe u dit kunt doen.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van het type klacht kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Dit besluiten we in overleg met u.

Ooracupunctuur
Ooracupunctuur Den Haag
Oor acupunctuur

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2002 uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de werking van acupunctuur bij meer dan 50 aandoeningen. Hierbij heeft zij de werking van acupunctuur vastgesteld. Het rapport kun u hier lezen.

Oor acupunctuur Den Haag
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Oor acupunctuur (ook wel auriculo-acupunctuur genoemd) werkt bij een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij met succes met deze vorm van acupunctuur behandelden zijn:

+31 (0) 70 3888 111

Call us

Medisch Centrum Balans
Stationsweg 23
2515 BG Den Haag

Openings hours
Ma - vr: 9.00 till 17.30

Contact Us

We're deligthed to help you.
Don't hesitate to contact us.

9 + 3 =