Oor acupunctuur in Den Haag

Dé oor acupunctuur specialist

Oor acupunctuur behandelingen

Oor acupunctuur is een specialisatie binnen de acupunctuur. Bij een oor acupunctuur behandeling worden door een professionele acupuncturist hele dunne naaldjes in de huid van de oorschelp geplaatst, om zo de acupunctuurpunten die zich daar bevinden te stimuleren. In plaats van naaldjes kan hier bijvoorbeeld ook een kruidenballetje voor worden gebruikt.

Voor welke aandoeningen is oor acupunctuur geschikt?

Oor acupunctuur kan gebruikt worden tegen diverse klachten. Zo is het onder andere doeltreffend gebleken bij hoofdpijn, stressklachten, maag- en darmklachten en refractie afwijkingen in de ogen. Mensen die willen stoppen met roken of willen afvallen kunnen tevens veel baat hebben bij deze behandeling. Indien u wilt weten of oor acupunctuur ook voor uw klachten een geschikte behandelmethode is, kunt u gerust contact met ons opnemen.

Kan oor acupunctuur samengaan met andere behandelingen?

Als onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde, gaat oor acupunctuur goed samen met andere Chinese geneeskundige behandelvormen. Daarnaast kan het ook worden gecombineerd met behandelmethoden uit de Westerse geneeskunde. Voorbeelden van behandelingen zijn:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Reguliere medische behandelingen
  • Bepaalde vormen van medicatie
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Klassieke acupunctuur
  • Moxa therapie
  • Cupping

Oor acupunctuur bij MCBalans

Al meer dan 20 jaar is MCBalans hét vertrouwde adres voor oor acupunctuur in Den Haag. Er kan door onze specialisten een persoonlijk behandelplan voor u worden opgesteld. Zo werken zij samen met u aan uw gezondheid en innerlijke balans.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De acupuncturist legt u uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Tijdens de behandeling plaatst de acupuncturist acupunctuur naaldjes, speciale pleisters of behandeld deze u met een kruidenballetje. Als de behandeling met naaldjes is, dan verwijdert de acupuncturist deze na circa 20 minuten. Als is gekozen voor de speciale pleisters kunt u deze na bepaalde tijd zelf verwijderen. De acupuncturist legt u precies uit hoe u dit kunt doen.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van het type klacht kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Dit besluiten we in overleg met u.

oor acupunctuur in Den Haag
oor acupunctuur Den Haag
oor acupunctuur behandeling

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2002 uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de werking van acupunctuur bij meer dan 50 aandoeningen. Hierbij heeft zij de werking van acupunctuur vastgesteld. Het rapport kun u hier lezen.

Acupunctuur Den Haag
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Oor acupunctuur en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk
Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.