Oor acupunctuur behandeling Den Haag

MCBalans oor acupunctuur specialist

Oor acupunctuur behandelingen

Acupunctuur is een beproefde behandelwijze uit China waarbij een getrainde acupuncturist heel dunne naaldjes in de huid plaatst. Oor acupunctuur is een specialisme binnen de acupunctuur waarbij de behandeling plaatsvindt door de acupunctuurpunten in de oorschelp te stimuleren. Dit kan behalve met een naaldje, bijvoorbeeld ook met een kruidenballetje.

Voor welke aandoeningen is oor acupunctuur geschikt?

Oor acupunctuur kan worden gebruikt bij verschillende aandoeningen. Het kan het effectief worden ingezet voor het verhelpen van pijnklachten, zoals hoofdpijn. Daarnaast werkt oor acupunctuur bijvoorbeeld tegen maag- en darmklachten, stressklachten en refractie afwijkingen in de ogen. Rokers die willen stoppen met roken of mensen die kilo’s kwijt willen raken kunnen ook baat hebben bij oor acupunctuur. Naast deze voorbeelden, zijn er nog een groot aantal aandoeningen die succesvol met oor acupunctuur kunnen worden behandeld. Neem daarom gerust contact met ons op indien u wilt weten of dit ook voor uw aandoening geldt.

Kan oor acupunctuur samengaan met andere behandelingen?

Oor acupunctuur is een vorm van traditionele Chinese geneeskunde, die gecombineerd kan worden met verschillende andere behandelvormen. Dit kunnen zowel behandelingen binnen als buiten de traditionele Chinese geneeskunde zijn. Zo kan oor acupunctuur goed worden gebruikt in combinatie met onder andere:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Reguliere medische behandelingen
  • Bepaalde vormen van medicatie
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Klassieke acupunctuur
  • Moxa therapie
  • Cupping

Professionele aanpak

MCBalans is al 20 jaar het vertrouwde adres voor acupunctuur in Den Haag. Behalve klassieke acupunctuur specialiseren wij ook in oor acupunctuur. Ons team van specialisten staat klaar om een behandelplan op te stellen dat is afgestemd op uw persoonlijke behoeften. Zo werken wij samen aan uw gezondheid.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De acupuncturist legt u uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Tijdens de behandeling plaatst de acupuncturist de acupunctuur naaldjes of speciale pleisters. Als de behandeling met naaldjes is, dan verwijdert de acupuncturist deze na circa 20 minuten. Als is gekozen voor de speciale pleisters kunt u deze na bepaalde tijd zelf verwijderen. De acupuncturist legt u precies uit hoe u dit kunt doen.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van het type klacht kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Dit besluiten we in overleg met u.

oor acupunctuur behandelingen Den Haag
Oor acupunctuur behandeling Den Haag
oor acupunctuur behandeling

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2002 uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de werking van acupunctuur bij meer dan 50 aandoeningen. Hierbij heeft zij de werking van acupunctuur vastgesteld. Het rapport kun u hier lezen.

Acupunctuur Den Haag
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Oor acupunctuur en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier