Moxa behandeling

Erkende moxa behandelingen in Den Haag

Moxa behandelingen

Moxa therapie is een behandelwijze die binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde veel wordt toegepast. Het is een aanvulling op acupunctuur, die zich kenmerkt door het verwarmen van acupunctuurpunten met een moxastick.

Tegen welke klachten kan een moxa behandeling helpen?

Moxa therapie is een aanvulling op acupunctuur, waarbij de acupunctuurpunten op het lichaam worden verwarmd. Dit kan met behulp van een moxastick, een sigaarvormige stick van moxa, ofwel bijvoetkruid. Tijdens de moxa behandeling wordt de moxastick boven de huid gehouden, of worden de acupunctuurnaalden met de moxastick verwarmd. Dankzij de warmte die doordringt tot de acupunctuurpunten zal de energiestroom in het lichaam worden gestimuleerd. Deze methode is onder meer effectief in het verhelpen van griepsymptomen, vermoeidheid, blessures en gewrichtspijn. Daarnaast kan moxa therapie tevens worden gebruikt om de kans op een stuitligging gedurende de zwangerschap te verkleinen.

Kan een moxa behandeling samengaan met andere behandelmethoden?

Moxa therapie kan worden toegepast als aanvulling op acupunctuur. Daarnaast kan moxa therapie goed samengaan met andere behandelmethoden uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en de Westerse geneeskunde. Zo kan moxa therapie onder andere worden gecombineerd met:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Reguliere medische behandelingen
  • Bepaalde vormen van medicatie
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Cupping

Professionele en persoonlijke aanpak

MCBalans is al ruim 20 jaar gespecialiseerd in diverse behandelmethoden uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, waaronder moxa behandelingen. Het is bij ons mogelijk om samen met de specialist een persoonlijk behandelplan op te stellen, dat aansluit op uw behoeften. Zo werken wij samen gericht aan uw gezondheid.

Intake

Tijdens het intake gesprek worden uw klachten uitgebreid besproken en wordt u door ons onderzocht, waarna wij samen met u een persoonlijk behandelplan zullen opstellen. Hierbij maken we een inschatting van het aantal behandelingen dat u nodig zal hebben en van welke resultaten daarmee kunnen worden behaald. Aan de hand van deze informatie zal u zelf mogen beslissen over uw zorg en behandelwijze.

Behandelingen

De specialist zal u vragen op het bed of de speciale stoel plaats te nemen en legt u uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Tijdens de behandeling wordt een moxastick gebruikt om de acupunctuurpunten te verwarmen, eventueel met behulp van acupunctuurnaalden. Gedurende de behandeling kunt u ontspannen blijven liggen of zitten. Op de behandelkamer is een bel, waarmee u de assistente kunt roepen indien u vragen heeft.

Nazorg

Iedere behandeling wordt met u geëvalueerd. Tijdens de evaluatie kunt u aangeven hoe u de behandelingen ervaart, welke effecten u opmerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkeld. Afhankelijk van het type aandoening kan het voorkomen dat er na de behandelsessies nog een nabehandeling of controle nodig is. Dit wordt uiteraard in overleg met u besloten.

moxa behandeling
moxa therapie Den Haag
moxa behandeling

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2002 uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de werking van acupunctuur bij meer dan 50 aandoeningen. Hierbij heeft zij de werking van acupunctuur vastgesteld. Het rapport kun u hier lezen.

moxa specialist
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Moxa therapie en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

+31 (0) 70 3888 111

Call us

Medisch Centrum Balans
Stationsweg 23
2515 BG Den Haag

Openings hours
Ma - vr: 9.00 till 17.30

Contact Us

We're deligthed to help you.
Don't hesitate to contact us.

11 + 7 =