Cupping behandeling

Medisch cuppingspecialist MCBalans

Cupping behandeling in Den Haag

Cupping is een techniek die binnen de Oosterse geneeskunde veel wordt gebruikt. Voor de cupping behandeling plaatst de cupping therapeut speciale glazen bokaaltjes vacuüm op de huid. Dit heeft een enorme dieptewerking en regelt onder meer lokaal de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.

Voor welke aandoeningen is cupping geschikt?

Cupping staat erom bekend goed te werken bij spierpijn, verkoudheid, en gewrichtsproblemen. En ook bij nekklachten, stress, migraine en rugklachten. Wilt u weten of een cupping behandeling ook uw aandoening met succes kan verhelpen, neem dan gerust contact met ons op.

Kan een cupping behandeling samengaan met andere behandelingen?

Cupping is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde en gaat goed samen met andere behandelvormen binnen en buiten de traditionele Chinese geneeskunde. Behandelingen die goed samengaan of een belangrijke aanvulling op cupping kunnen vormen zijn onder meer:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Ooracupunctuur
  • Acupunctuur
  • Reguliere medische behandelingen
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen

Professionele en persoonlijke aanpak

Voor een cupping behandeling in Den Haag is MCBalans al 20 jaar hét vertrouwde adres. Ons team van specialisten stelt samen met u een een persoonlijk behandelplan op en werkt met u aan uw gezondheid.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De specialist zal u vragen op het bed of de speciale stoel plaats te nemen en legt u daarna uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Tijdens de behandeling plaatst de specialist de glazen vacuüm bokaaltjes. Gedurende de behandeling kunt u ontspannen blijven liggen of zitten. Na de behandeling zijn er rode plekjes op de plaats van de bokaaltjes. Deze trekken na verloop van tijd weer weg.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van het type klacht kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Dit besluiten we in overleg met u.

Cupping behandeling
Cupping behandeling Den Haag
Erkende cupping behandeling

Top sporters zoals Michael Phelps en andere Olympische grootheden gebruiken cupping. Behalve patiënten met gezondheidsklachten helpen we op de praktijk hier in Den Haag ook professionele sporters met cupping om sneller te herstellen.

Professionele cupping behandeling
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Cupping en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk
Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.