Cupping behandeling Den Haag

Erkend cuppingspecialist MCBalans

Cupping behandelingen in Den Haag

Cupping wordt in de Oosterse geneeskunde veel toegepast. Het is een behandelingsmethode waarbij glazen kopjes vacuüm op de huid worden geplaatst, door deze eerst kortstondig aan de onderkant te verwarmen. Dit heeft een positieve werking op de bloedcirculatie en helpt afvalstoffen af te voeren die zich in het lichaamsweefsel bevinden.

Voor welke klachten is cupping geschikt?

Cupping kan goed worden gebruikt bij spier- en rugpijn, griep, verkoudheid en gewrichtsproblemen. Daarnaast biedt het tevens een verlichtend effect bij allergieën-, stress, angst en migraine. Indien u zich afvraagt of dit ook voor uw klachten geldt, kunt u gerust contact opnemen.

Kan cupping samengaan met andere behandelmethoden?

Als onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde, gaat cupping goed samen met andere Chinese behandelmethoden. Verder kan cupping ook goed samengaan met andere behandelwijzen die niet binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde vallen. Voorbeelden van behandelingen waarmee cupping kan worden gecombineerd zijn onder andere:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Ooracupunctuur
  • Acupunctuur
  • Reguliere medische behandelingen
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen

Professionele en persoonlijke aanpak

Voor een cupping behandeling Den Haag is MCBalans al 20 jaar hét vertrouwde adres. Er wordt door onze specialisten samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Zo werken wij samen met u aan uw gezondheid.

Intake

Gedurende de intake worden eerst uw klachten uitgebreid besproken en wordt u door ons onderzocht. Op basis hiervan stellen wij samen met u een persoonlijk behandelplan op. Hierbij maken we een inschatting van hoeveel behandelingen nodig zullen zijn en welke resultaten erbij worden verwacht. Naar aanleiding van ons advies kunt uzelf beslissen welke behandelingen u door ons wilt laten uitvoeren.

Behandelingen

Voor de behandeling zal de specialist u vragen om op een speciale stoel of het bed plaats te nemen. Vervolgens wordt u zorgvuldig uitgelegd wat u van de behandeling kunt verwachten en wat er zal gebeuren. Tijdens de behandeling worden de glazen kopjes na verwarming vacuüm op de huid gezet, waarbij u ontspannen kunt blijven zitten of liggen. Na afloop zal de huid op de behandelde plekken tijdelijk rood, paars of blauw kleuren. Deze verkleuring kan enkele dagen aanhouden, maar trekt na verloop van tijd vanzelf weg.

Nazorg

Iedere behandeling wordt na afloop met u geëvalueerd. Hierbij kunt u aangeven hoe u de behandeling heeft ervaren, wat voor effect het op u heeft gehad en hoe uw algehele gezondheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van de klachten waarvoor u in behandeling bent, kan het voorkomen dat er na de behandelsessies nog een nabehandeling of controle op termijn nodig is. Dit wordt in overleg met u besloten.

Cupping behandeling Den Haag
Professionele cupping behandeling Den Haag
Cupping behandeling Den Haag boeken

Top sporters zoals Michael Phelps en andere Olympische grootheden gebruiken cupping. Behalve patiënten met gezondheidsklachten helpen we op de praktijk hier in Den Haag ook professionele sporters met cupping om sneller te herstellen.

Erkende cupping behandeling Den Haag
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Cupping en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier