Chinese voedingsleer

Voedingsspecialist in Den Haag

Chinese voedingsleer

Juiste voeding is onlosmakelijk verbonden aan de Oosterse geneeskunde. Zelfreflectie en rust, voeding en ademhaling, beweging, uitwisseling en aanraking vormen zelfs de basis voor de therapeutische toepassingen zoals acupunctuur en kruidengeneeskunde. Het toepassen voedingsadviezen helpt het lichaam in balans te brengen en vergroot het effect van de andere behandelingen.

Voor welke aandoeningen is Chinese voedingsleer geschikt?

Chinese voedingsleer vormt in combinatie met bewegingstherapie een belangrijke basis voor alle behandelingen. Het ondersteunt bij vrijwel alle aandoeningen het genezingsproces en de preventie van verdere klachten. Chinese voedingsleer kan op zichzelf toegepast worden, of ter ondersteuning van andere behandelingen. Wilt u weten of Chinese voedingsleer ook uw klachten met succes kan verhelpen, neem dan gerust contact met ons op.

Kan Chinese voedingsleer samengaan met andere behandelingen?

Chinese voedingsleer vormt een belangrijke basis voor andere behandelvormen en is dus goed te combineren. Zo vormt het een belangrijke aanvulling op onder meer:

  • Acupunctuur
  • Ooracupunctuur
  • Cupping
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Westerse medische behandelingen
  • Kruidengeneeskunde

Erkende behandelwijzen

MCBalans is al 20 jaar het vertrouwde adres voor Chinese voedingsleer in Den Haag. Ons team van specialisten stelt samen met u een een persoonlijk behandelplan op en werkt met u aan uw gezondheid.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De behandelaar zal een advies opstellen. In eerste instantie over uw algemene voeding, maar de behandelaar kan het ook aanvullen met suggesties voor andere behandelingen. Zo schrijft zij mogelijk ook kruiden voor en geeft ze wellicht adviezen op het gebied van beweging. De assistenten zullen op basis van het recept de kruidenmix voor u samenstellen. Bij de kruiden krijgt u een beschrijving over hoe u deze kunt gereed maken. De meeste mensen vinden de kruiden niet prettig smaken, maar zijn zeer positief over de resultaten.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van het type klacht kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Dit besluiten we in overleg met u.

Chinese voedingsleer
Chinese voeding
Voeding & Beweging

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar in zorg waar medicatie voorop staat wordt het maar al te vaak vergeten: een goede gezondheid begint met goede voeding en met goed bewegen. Keer op keer blijken chronische aandoeningen toch goed te kunnen worden behandeld door goede voeding en goed bewegen als onderdeel van de therapie op te nemen. Zelfs na jaren komen patiënten soms nog terug om ons te bedanken. Door de verandering van voedingspatroon en beweging zijn ze al die tijd gezond gebleven.

Voeding & Beweging Den Haag
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Chinese voedingsleer en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier