Chinese kruiden behandelingen

Chinese kruiden behandelingen in Den Haag

Chinese kruiden behandelingen

Chinese kruiden zijn een essentieel onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. De geneeskundige kruidenwetenschap is eeuwen oud en door de jaren heen op basis van de vele ervaringen verder ontwikkeld en vastgelegd. De samenstelling van de kruidenmixen is afhankelijk van de vooraf gestelde diagnose en kunnen op deze manier gericht worden gebruikt om het lichaam weer in balans te brengen of om specifieke lichamelijke functies aan te sterken.

Voor welke aandoeningen zijn Chinese kruiden behandelingen geschikt?

Er zijn talloze geneeskrachtige kruiden die voor een Chinese kruiden behandeling kunnen worden gebruikt. Door combinaties te maken en de kruiden in bepaalde verhoudingen samen te voegen is het mogelijk om de behandeling geheel af te stellen op specifieke aandoeningen. Op basis van de diagnose kan worden vastgesteld of het nodig is om de kruidenbehandeling te combineren met andere behandelingen, zoals cupping of acupunctuur. Indien u wilt weten of de Chinese kruidengeneeskunde ook kan worden ingezet bij uw klachten, kunt u gerust contact opnemen met onze specialisten.

Kan een Chinese kruiden behandeling samengaan met andere behandelmethoden?

Chinese kruiden behandelingen kunnen goed worden gecombineerd met diverse andere behandelvormen binnen de Traditonele Chinese Geneeskunde en de Westerse geneeskunde. Zo kunnen Chinese kruiden behandelingen goed aansluiten op onder andere:

  • Acupunctuur
  • Ooracupunctuur
  • Cupping
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Reguliere medische behandelingen zoals post operatie, onvruchtbaarheidsbehandeling met of zonder IVF

Deskundig en persoonlijk

De specialisten van MCBalans zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het uitvoeren van Chinese kruiden behandelingen en andere behandelvormen van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Zij kunnen de behandelingen geheel afstellen op uw aandoeningen en behoeften. Indien gewenst, wordt er voor u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Zo wordt er op een deskundige en persoonlijke manier gewerkt aan het verhelpen van uw klachten.

Intake

Met het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

Er zal door de arts een recept voor u worden opgesteld. Op basis van dit recept zal er door de assistenten een kruidenmix worden samengesteld. Hierbij wordt een beschrijving gegeven van de manier waarop de kruiden kunnen worden klaargemaakt. In de meeste gevallen is de smaak van de kruiden iets waaraan men moet wennen, maar de resultaten worden veelal als erg positief ervaren.

Nazorg

Iedere behandeling wordt met u geëvalueerd. Tijdens de evaluatie kunt u aangeven hoe u de behandeling heeft ervaren en welke effecten u bemerkt. Afhankelijk van uw klachten kan er na de behandelsessies nog een controle of nabehandeling nodig zijn. Dit wordt in overleg met u besloten.

Chinese kruidengeneeskunde
Chinese kruiden behandelingen
Chinese kruiden

Kruiden blijken vaak een bijzonder werkzame oplossing bij moeilijk te behandelen aandoeningen. Mensen die te horen hebben gekregen geen baby te kunnen krijgen, of die van hun specialist horen “u bent uitbehandeld, u moet er maar mee leren leven” kunnen we met een goed afgestemde kruidenbehandeling vaak nog helpen. Dan blijkt men toch nog zwanger te kunnen worden, of er is toch nog enorme verbetering mogelijk. Het geeft ons enorm veel voldoening om zo snel en zo veel verbetering te zien, en het enthousiasme van de patiënten wanneer de hoop waarheid wordt.

Chinese kruidenarts
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Chinese kruiden behandelingen en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een breed scala aan aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier