Beweegadvies bij ademhalingsproblemen

Voeding- & bewegingsspecialist in Den Haag

Beweegadvies bij ademhalingsproblemen

Ademhalingsproblemen, zoals astma, hebben vaak te maken met een chronische ontsteking van de longen. Hoewel de klachten vaak per persoon verschillen, kunnen deze met de juiste beweging en voeding meestal goed onder controle worden gehouden.

Hoe werkt behandeling met beweging tegen ademhalingsproblemen?

De chronische ontsteking van de longen is volgens de westerse geneeskunde de oorzaak van ademhalingsproblemen, zoals chronische astma. Binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde gelooft men dat dit te maken heeft met de algehele gesteldheid van het lichaam en dat door deze met beweging en voeding te verbeteren, de ontstekingen en daarmee de klachten verminderen of geheel verdwijnen. Zo voerde onze specialist Dr. Lin een onderzoek uit waarbij zij drie jaar lang patiënten met chronische astma volgde aan wie speciale beweging en voeding werd voorgeschreven. Van de patiënten die zich aan de behandeling hielden bleek meer dan 80% volledig genezen van de chronische astma.

Welke symptomen van ademhalingsproblemen worden met beweging en voeding bestreden?

Op basis van de symptomen die u ervaart kan een persoonlijk beweging- en voedingsplan worden opgesteld. Met de juiste voeding en beweging kunnen onder meer de volgende symptomen van ademhalingsproblemen worden bestreden:

  • Kortademigheid
  • Piepen tijdens de ademhaling
  • Allergie
  • Hoesten

Persoonlijk & deskundig advies

MCBalans is al meer dan 20 jaar werkzaam in de Traditionele Chinese Geneeskunde en voeding- en bewegingstherapie. Bij ons kunt u terecht voor persoonlijk en deskundig advies voor de behandeling van diverse aandoening, waaronder ademhalingsproblemen. Voor meer informatie over onze behandelwijze kunt u altijd contact met ons opnemen.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De behandelaar zal een advies opstellen. In eerste instantie over uw algemene voeding en beweging, maar de behandelaar kan het ook aanvullen met suggesties voor andere behandelingen. Zo schrijft zij mogelijk ook kruiden voor om uw lichaam extra te ondersteunen. De voeding- en bewegingsadviezen die bij ademhalingsproblemen worden gegeven hangen af van de symptomen die u ervaart en uw leefstijl. Er wordt in overleg met u besloten over de toepassing van de adviezen.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van uw symptomen kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Hiervoor maken wij in overleg met u een afspraak.

Voeding en beweging bij ademhalingsproblemen
voedingsadvies bij ademhalingsproblemen
Voeding & beweging

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar in zorg waar medicatie voorop staat wordt het maar al te vaak vergeten: een goede gezondheid begint met goede voeding en met goed bewegen. Keer op keer blijken chronische aandoeningen toch goed te kunnen worden behandeld door goede voeding en goed bewegen als onderdeel van de therapie op te nemen. Zelfs na jaren komen patiënten soms nog terug om ons te bedanken. Door de verandering van voedingspatroon en beweging zijn ze al die tijd gezond gebleven.

beweegadvies
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Chinese voedingstherapie en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier

Acupressuur behandeling

Erkende acupressuur behandelingen in Den Haag