Acupunctuur regio Voorburg

Erkende acupunctuurbehandelingen

Acupunctuurbehandelingen regio Voorburg

Acupunctuur is een Chinese behandelmethode waarbij er door een professionele acupuncturist dunne naaldjes in de huid worden geplaatst. Door deze naaldjes op specifieke punten te plaatsen, zorgt de acupuncturist ervoor dat de yin en yang balans van het lichaam weer wordt herstelt. Dit heeft een positieve werking op de gezondheid en kan verschillende klachten verhelpen.

Tegen welke klachten kan acupunctuur helpen?

Met acupunctuur kunnen verschillende aandoeningen worden behandeld. Zo kan het worden ingezet voor het verlichten van pijnklachten, het sterker maken van de spieren, of voor het verminderen van vermoeidheid en stress. Daarnaast werkt acupunctuur onder meer tegen allergieën, zoals hooikoorts, en kan het bijvoorbeeld voor astmapatiënten veel verademing bieden. Naast deze voorbeelden is er nog een breed scala aan gezondheidsklachten die succesvol met acupunctuur kunnen worden verholpen. Neem gerust contact met ons op als u wilt weten of het voor uw klachten ook de oplossing kan bieden.

Kan acupunctuur worden gecombineerd met overige behandelmethodes?

Acupunctuur is een behandelwijze van de traditionele Chinese geneeskunde, die gecombineerd kan worden met verschillende andere behandelmethodes. Dit kunnen zowel methodes binnen als buiten de traditionele Chinese geneeskunde zijn. Zo kan acupunctuur goed werken in combinatie met:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Reguliere medische behandelingen
  • Bepaalde vormen van medicatie
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Moxa therapie
  • Cupping

Professionele aanpak

MCBalans is al meer dan 20 jaar werkzaam in de Chinese geneeskunde en dé plek voor acupunctuur regio Voorburg. Onze specialisten kunnen samen met u een behandelplan opstellen dat is afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren. Samen werken we zo effectief en op een prettige manier aan uw gezondheid.

Intake

Tijdens het intake gesprek worden uw klachten uitgebreid besproken en wordt u door ons onderzocht, waarna wij samen met u een persoonlijk behandelplan zullen opstellen. Hierbij maken we een inschatting van het aantal behandelingen dat u nodig zal hebben en van welke resultaten daarmee kunnen worden behaald. Aan de hand van deze informatie zal u zelf mogen beslissen over uw zorg en behandelwijze.

Behandelingen

De acupuncturist zal u vragen op het bed of de speciale stoel plaats te nemen en legt u uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Tijdens de behandeling plaatst de acupuncturist de acupunctuur naaldjes en verwijdert deze na ongeveer vijftien tot vijfenveertig minuten. Gedurende deze periode kunt u ontspannen blijven liggen of zitten. Op de behandelkamer is een bel, waarmee u de assistente kunt roepen als u vragen heeft.

Nazorg

Iedere behandeling wordt met u geëvalueerd. Tijdens de evaluatie kunt u aangeven hoe u de behandelingen ervaart, welke effecten u opmerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkeld. Afhankelijk van het type aandoening kan het voorkomen dat er na de behandelsessies nog een nabehandeling of controle nodig is. Dit wordt uiteraard in overleg met u besloten.

acupunctuur regio Voorburg
acupunctuur Voorburg
acupunctuur behandeling Voorburg

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2002 uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de werking van acupunctuur bij meer dan 50 aandoeningen. Hierbij heeft zij de werking van acupunctuur vastgesteld. Het rapport kun u hier lezen.

acupunctuur praktijk Voorburg
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Acupunctuur en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier