Acupunctuur regio Rijswijk

Erkende acupunctuurbehandelingen

Acupunctuurbehandeling regio Rijswijk

Acupunctuur is een beproefde behandelwijze uit China waarbij een getrainde acupuncturist hele dunne naaldjes in de huid plaatst. Met deze naaldjes reguleert de acupuncturist de yin en yang balans, om zo gezondheidsklachten te verhelpen.

Voor welke aandoeningen is acupunctuur geschikt?

Acupunctuur kan worden gebruikt bij verschillende klachten. Zo kan het effectief worden ingezet voor het verhelpen van pijnklachten, het versterken van de spieren, of voor het verminderen van vermoeidheid en stress. Daarnaast werkt acupunctuur ook tegen allergieën, zoals hooikoorts, en kan het bijvoorbeeld voor astmapatiënten veel verlichting bieden. Naast deze voorbeelden, zijn er nog een groot aantal aandoeningen die succesvol met acupunctuur kunnen worden behandeld. Neem daarom gerust contact met ons op indien u wilt weten of dit ook voor uw aandoening geldt.

Kan acupunctuur samengaan met andere behandelingen?

Acupunctuur is een vorm van traditionele Chinese geneeskunde, die gecombineerd kan worden met verschillende andere behandelvormen. Dit kunnen zowel behandelingen binnen als buiten de traditionele Chinese geneeskunde zijn. Zo kan acupunctuur goed worden gebruikt in combinatie met onder andere:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Reguliere medische behandelingen
  • Bepaalde vormen van medicatie
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Moxa therapie
  • Cupping

Professionele aanpak

Voor acupunctuur regio Rijswijk is MCBalans al 20 jaar hét vertrouwde adres. Ons team van specialisten staat klaar om een behandelplan op te stellen dat is afgestemd op uw persoonlijke behoeften. Zo werken wij samen aan uw gezondheid.

Intake

Tijdens het intake gesprek worden uw klachten uitgebreid besproken en wordt u door ons onderzocht, waarna wij samen met u een persoonlijk behandelplan zullen opstellen. Hierbij maken we een inschatting van het aantal behandelingen dat u nodig zal hebben en van welke resultaten daarmee kunnen worden behaald. Aan de hand van deze informatie zal u zelf mogen beslissen over uw zorg en behandelwijze.

Behandelingen

De acupuncturist zal u vragen op het bed of de speciale stoel plaats te nemen en legt u uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Tijdens de behandeling plaatst de acupuncturist de acupunctuur naaldjes en verwijdert deze na ongeveer vijftien tot vijfenveertig minuten. Gedurende deze periode kunt u ontspannen blijven liggen of zitten. Op de behandelkamer is een bel, waarmee u de assistente kunt roepen als u vragen heeft.

Nazorg

Iedere behandeling wordt met u geëvalueerd. Tijdens de evaluatie kunt u aangeven hoe u de behandelingen ervaart, welke effecten u opmerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkeld. Afhankelijk van het type aandoening kan het voorkomen dat er na de behandelsessies nog een nabehandeling of controle nodig is. Dit wordt uiteraard in overleg met u besloten.

acupunctuur regio Rijswijk
acupunctuur Rijswijk
acupunctuur behandeling Rijswijk

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2002 uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de werking van acupunctuur bij meer dan 50 aandoeningen. Hierbij heeft zij de werking van acupunctuur vastgesteld. Het rapport kun u hier lezen.

acupunctuur praktijk Rijswijk
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Acupunctuur en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier