MCBalans acupunctuur praktijk Den Haag

Dé erkende acupunctuur praktijk in Den Haag

Acupunctuurbehandelingen

Acupunctuur is een beproefde behandelwijze uit China waarbij een getrainde acupuncturist hele dunne naaldjes in de huid plaatst. Met deze naaldjes reguleert de acupuncturist de yin en yang balans, om zo gezondheidsklachten te verhelpen.

Voor welke aandoeningen is acupunctuur geschikt?

Acupunctuur kan worden gebruikt bij verschillende klachten. Zo kan het effectief worden ingezet voor het verhelpen van pijnklachten, het versterken van de spieren, of voor het verminderen van vermoeidheid en stress. Daarnaast werkt acupunctuur ook tegen allergieën, zoals hooikoorts, en kan het bijvoorbeeld voor astmapatiënten veel verlichting bieden. Naast deze voorbeelden, zijn er nog een groot aantal aandoeningen die succesvol met acupunctuur kunnen worden behandeld. Neem daarom gerust contact met ons op indien u wilt weten of dit ook voor uw aandoening geldt.

Kan acupunctuur samengaan met andere behandelingen?

Acupunctuur is een vorm van traditionele Chinese geneeskunde, die gecombineerd kan worden met verschillende andere behandelvormen. Dit kunnen zowel behandelingen binnen als buiten de traditionele Chinese geneeskunde zijn. Zo kan acupunctuur goed worden gebruikt in combinatie met onder andere:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Reguliere medische behandelingen
  • Bepaalde vormen van medicatie
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Moxa therapie
  • Cupping

Doordachte aanpak

MCBalans is al 20 jaar dé acupunctuur praktijk Den Haag. Ons team van specialisten staat klaar om een behandelplan op te stellen dat is afgestemd op uw persoonlijke behoeften. Zo werken wij samen aan uw gezondheid.

Intake

Tijdens het intake gesprek worden uw klachten uitgebreid besproken en wordt u door ons onderzocht, waarna wij samen met u een persoonlijk behandelplan zullen opstellen. Hierbij maken we een inschatting van het aantal behandelingen dat u nodig zal hebben en van welke resultaten daarmee kunnen worden behaald. Aan de hand van deze informatie zal u zelf mogen beslissen over uw zorg en behandelwijze.

Behandelingen

Voor de behandeling neemt u plaats op een speciaal bed of een speciale stoel. De acupuncturist zal u daarna uitleggen wat zij gaat doen en wat u kan verwachten. Gedurende de behandeling plaatst de acupuncturist de speciale acupunctuur naaldjes op uw lichaam, die na vijftien tot vijfenveertig minuten weer zullen worden verwijderd. U kunt tijdens de behandeling ontspannen blijven liggen of zitten. Er is op de behandelkamer altijd een bel aanwezig, waarmee u de assistente kunt roepen indien u vragen heeft.

Nazorg

Iedere behandeling wordt met u geëvalueerd. Tijdens de evaluatie kunt u aangeven hoe u de behandelingen ervaart, welke effecten u opmerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkeld. Afhankelijk van het type aandoening kan het voorkomen dat er na de behandelsessies nog een nabehandeling of controle nodig is. Dit wordt uiteraard in overleg met u besloten.

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2002 uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de werking van acupunctuur bij meer dan 50 aandoeningen. Hierbij heeft zij de werking van acupunctuur vastgesteld. Het rapport kun u hier lezen.

N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Acupunctuur en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier