Chinese kruiden behandeling

Chinese kruidenspecialist in Den Haag

Chinese kruiden behandelingen

Chinese kruiden nemen een centrale plaats in binnen de Oosterse geneeskunde. De Chinese geneeskundige kruidenleer is al duizenden jaren oud en door de eeuwen heen op basis van ervaringen geëvolueerd en gedocumenteerd. De kruiden worden afhankelijk van de diagnose apart samengesteld. De geneeskrachtige kruiden brengen het lichaam in balans. De zorgverlener kan de kruiden ook heel specifiek inzetten om bepaalde functies te versterken.

Voor welke aandoeningen zijn Chinese kruiden geschikt?

Er bestaan honderden Chinese geneeskrachtige kruiden. Door de kruiden in bepaalde verhoudingen te combineren kunnen deze voor vrijwel alle aandoeningen inzetten. Afhankelijk van de diagnose in combinatie met acupunctuur of cupping. Wilt u weten of Chinese kruidentherapie ook uw aandoening met succes kan verhelpen, neem dan gerust contact met ons op.

Kan Chinese kruidentherapie samengaan met andere behandelingen?

Chinese kruiden behandelingen gaan goed samen met andere behandelvormen binnen en buiten de traditionele Chinese geneeskunde. Behandelingen die goed samengaan of een belangrijke aanvulling op kunnen vormen zijn onder meer:

  • Acupunctuur
  • Ooracupunctuur
  • Cupping
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Reguliere medische behandelingen zoals post operatie, onvruchtbaarheidsbehandeling met of zonder IVF

Professionele aanpak

Bij MCBalans kunt u terecht voor een erkende Chinese kruiden behandeling en andere vormen van Traditionele Chinese Geneeskunde. Met meer dan 20 jaar ervaring weten onze specialisten de behandelingen precies goed af te stellen op uw wensen en behoeften. Op deze manier wordt er persoonlijk en effectief gewerkt aan uw gezondheid.

Intake

Met het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De arts zal een recept opstellen. De assistenten zullen op basis van het recept de kruidenmix voor u samenstellen. Bij de kruiden krijgt u een beschrijving hoe u deze kunt gereed maken. De meeste mensen vinden de kruiden niet prettig smaken, maar zijn zeer positief over de resultaten.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van het type klacht kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Dit besluiten we in overleg met u.

Chinese kruiden
Chinese kruiden behandeling
Chinese kruiden behandeling Den Haag

Kruiden blijken vaak een bijzonder werkzame oplossing bij moeilijk te behandelen aandoeningen. Mensen die te horen hebben gekregen geen baby te kunnen krijgen, of die van hun specialist horen “u bent uitbehandeld, u moet er maar mee leren leven” kunnen we met een goed afgestemde kruidenbehandeling vaak nog helpen. Dan blijkt men toch nog zwanger te kunnen worden, of er is toch nog enorme verbetering mogelijk. Het geeft ons enorm veel voldoening om zo snel en zo veel verbetering te zien, en het enthousiasme van de patiënten wanneer de hoop waarheid wordt.

Chinese kruidenarts
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Chinese kruiden behandelingen en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een breed scala aan aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier