Mevrouw W. Lin, arts

Medisch acupunctuur specialist

Het verhaal van dokter W. Lin

Dokter W. Lin is opgegroeid in China en woont sinds 1990 in Nederland. In 1983 studeerde zij af als arts en ging zij werken in een Westers district ziekenhuis in Zuid-China. In het ziekenhuis werd nauw samengewerkt tussen de westerse geneeskunde en de Traditionele Chinese geneeskunde. Dokter W. Lin besloot zich verder te verdiepen in de Traditionele Chinese Geneeskunde en de integratie daarvan met wat ze als arts al had geleerd en in de dagelijkse praktijk ervoer. Zij studeerde daarom naast haar werk verder aan de Universitaire opleiding tot TCG arts.

In 1990 verhuisde zij naar Nederland. Ze begon als acupuncturiste maar doordat zij in Nederland niet als arts mocht werken kon zij patiënten niet maximaal helpen. Daarom behaalde zij aan de Erasmus Universiteit nogmaals de artsentitel, ditmaal in Nederland. Nu kon zij de combinatie van reguliere geneeskunde en Traditionele Chinese geneeskunde maximaal inzetten.

Dokter W. Lin verdiept zich in behandelingen voor patiënten die met alleen de reguliere zorg niet geholpen kunnen worden. Hierbij vooral aandacht voor klachten als pijn, hooikoorts, astma, chronische verkoudheid en andere chronische aandoeningen.

Koninklijke onderscheiding

Op 27 april 2012 werd dokter W. Lin onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje Nassau wegens haar bijzondere inzet voor de gezondheidszorg en acupunctuur in Nederland.

Studie

Bij haar studie acupunctuur voor de arts-acupunctuur erkenning in Nederland onderzocht dokter. W. Lin in samenwerking met het Fongcun Rode Kruis Ziekenhuis in China de effecten van acupunctuur en kruidenbehandeling bij COPD en allergische astma. Uit het onderzoek bleek dat behandeling met Chinese kruiden in combinatie met leefstijl leidt tot sterke afname van de astma aanvallen, ook bij COPD en allergie astma patiënten.

Dokter Lin is blijven studeren. Naast de bijscholingen als regulier arts, verdiepte zij zich in verdere ontwikkelingen zoals de xiaoxiaofang (moderne toepassing van kruidengeneeskunde) en moderne acupunctuur chirurgie. Op dit moment werkt dokter Lin samen met Nanjing Universiteit in China op wetenschappelijk medisch onderzoek naar de integratie tussen Westerse en Traditioneel Chinese Geneeskunde.

“Het geeft mij enorm veel voldoening als ik zie hoe patiënten gezond blijven. Hoe ze zelf begrip hebben gekregen in hoe ze zelf kunnen sturen op de signalen die hun lichaam geeft en hoe ze hun leefstijl hierop kunnen aanpassen.“

+31 (0) 70 3888 111

Call us

Medisch Centrum Balans
Stationsweg 23
2515 BG Den Haag

Openings hours
Ma - vr: 9.00 till 17.30

Contact Us

We're deligthed to help you.
Don't hesitate to contact us.

10 + 8 =