Wat te doen tegen een slechte spijsvertering

Behandeling volgens de Chinese Geneeskunde

Wat te doen tegen een slechte spijsvertering

Binnen de Traditionele Chinese geneeskunde kijkt men op een holistische manier naar het lichaam. Dit in tegenstelling tot de westerse geneeskunde, waar de functies van organen en lichaamsonderdelen vaak los van elkaar worden bekeken. Deze holistische aanpak geldt dus ook wanneer men vanuit de Chinese geneeskundige visie spijsverteringsproblemen behandeld.

Wat voor klachten worden veroorzaakt door een slechte spijsvertering?

Een slechte spijsvertering kan leiden tot diverse klachten en zorgt er vaak voor dat het lichaam in het geheel minder goed functioneert. Een goede spijsvertering is dan ook van belang om de ontwikkeling van andere aandoeningen te voorkomen. Wanneer de spijsvertering niet goed functioneert, kunt u bijvoorbeeld last krijgen van een opgezette buik, gasvorming, verstopping of juist waterige ontlasting, en brandend maagzuur. Daarnaast komen klachten als vermoeidheid, het snel krijgen van blauwe plekken, aambeien, veel trek in zoet, piekeren, het slecht kunnen concentreren en koude voeten en/of handen tevens veel voor bij mensen met een slechte vertering. De symptomen van zwakke spijsvertering kunnen per persoon verschillen. Voor de behandeling van spijsverteringsproblemen is het daarom belangrijk om per persoon te kijken naar welke klachten er zich voordoen.

Wat te doen tegen een slechte spijsvertering?

Er kunnen verschillende behandelmethodes worden toegepast om een slechte spijsvertering te verhelpen. Een belangrijke factor is uiteraard uw voedingspatroon. Zo hebben de milt en maag veelal moeite met het verteren van kunstmatige ingrediënten en zuivel. Bij het voedingspatroon wordt er tevens gekeken naar de manier waarop u eet, zoals de tijdstippen waarop u maaltijden nuttigt en of hierbij gedronken wordt. Naast voedingsadvies, kunnen de specialisten van MCBalans de spijsverteringsfunctie verbeteren door middeel van andere behandelingen, zoals:

Bent u nieuwsgierig naar wat we kunnen doen om uw spijsvertering weer in een betere conditie te krijgen? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Ervaring & deskundigheid

MCBalans is al meer dan 20 jaar werkzaam in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met onze jarenlange ervaring zetten wij ons op een persoonlijke en deskundige manier in om ieders gezondheid in balans te brengen. Zo kunt u onder meer bij onze specialisten terecht voor advies over wat te doen tegen een slechte spijsvertering. Meer uitleg over onze behandelwijzen vindt u op de website. Mocht u behoefte hebben aan meer informatie, neem dan gerust contact op.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De behandelaar zal een advies opstellen. Wanneer u hiermee akkoord gaat zal u op basis van dit advies worden behandeld en tevens zelf thuis aan de slag kunnen gaan. De behandelwijze kan per persoon verschillen. Het is ook mogelijk dat verschillende behandelmethodes met elkaar worden gecombineerd. Denk bijvoorbeeld aan cupping en een Chinese kruidenbehandeling.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van uw symptomen kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Hiervoor maken wij in overleg met u een afspraak.

Wat te doen tegen een slechte spijsvertering
behandeling slechte spijsvertering
slechte spijsvertering behandelen

Het lijkt zo voor de hand liggend, maar in zorg waar medicatie voorop staat wordt het maar al te vaak vergeten: een goede gezondheid begint met goede voeding en met goed bewegen. Keer op keer blijken chronische aandoeningen toch goed te kunnen worden behandeld door goede voeding en goed bewegen als onderdeel van de therapie op te nemen. Zelfs na jaren komen patiënten soms nog terug om ons te bedanken. Door de verandering van voedingspatroon en beweging zijn ze al die tijd gezond gebleven.

spijsverteringsproblemen behandelen
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Chinese voedingstherapie en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier

Acupressuur behandeling

Erkende acupressuur behandelingen in Den Haag