Tuina massage

Tuina behandelingen in Den Haag

Tuina massage

Tuina is een therapeutische massage techniek uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. De aandacht is tijdens een Tuina massage gericht op het herstellen van de vrije stroom van Qi en bloed in het lichaam, waardoor het lichaam de gelegenheid krijgt om zichzelf te herstellen en diverse lichamelijke klachten kunnen worden verholpen.

Tegen welke klachten kan een Tuina behandeling helpen?

Net als bij een acupunctuur behandeling, ligt de focus tijdens het uitvoeren van een Tuina massage op de meridianen die de verschillende delen van het lichaam met elkaar verbinden. Door het maken van bepaalde bewegingen, kan de therapeut die de Tuina massage uitvoert ervoor zorgen dat er een gezonde yin-yang balans ontstaat, die de energie van het lichaam versterkt, blokkades opheft en organen weer in evenwicht brengt. Dit heeft een gunstige werking op zowel de fysieke als emotionele gezondheid. Een Tuina massage kan dan ook helpen tegen diverse klachten, waaronder migraine, chronische pijn en stress, spijsverteringsklachten en ademhalingsproblemen. Wilt u weten of een Tuina massage ook kan worden ingezet om uw aandoening te verhelpen? Neem dan gerust contact op met een van onze therapeuten.

Kan een Tuina massage samengaan met andere behandelingen?

Tuina is een behandeltechniek die erg doeltreffend is gebleken wanneer deze in combinatie met acupunctuur wordt ingezet. Daarnaast kan een Tuina massage goed worden gecombineerd met diverse andere behandelwijzen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en de westerse geneeskunde. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Reguliere medische behandelingen
  • Bepaalde vormen van medicatie
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Moxa therapie
  • Cupping

Deskundig en persoonlijk

De therapeuten van MCBalans zijn gespecialiseerd in diverse behandelvormen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, waaronder Tuina massage. De behandelingen kunnen door onze therapeuten geheel worden afgestemd op uw behoeften. Er wordt, indien gewenst, een persoonlijk behandelplan voor u opgesteld. Zo werken wij op een deskundige en persoonlijke manier aan het verhelpen van uw klachten.

Intake

Tijdens het intake gesprek worden uw klachten uitgebreid besproken en wordt u door ons onderzocht, waarna wij samen met u een persoonlijk behandelplan zullen opstellen. Hierbij maken we een inschatting van het aantal behandelingen dat u nodig zal hebben en van welke resultaten daarmee kunnen worden behaald. Aan de hand van deze informatie zal u zelf mogen beslissen over uw zorg en behandelwijze.

Behandelingen

De therapeut zal u vragen op het bed of de speciale stoel plaats te nemen en legt u uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Gedurende de Tuina massage kunt u ontspannen blijven liggen of zitten, terwijl de specialist geblokkeerde acupunctuurpunten op de meridianen (energiebanen) vrijmaakt. Dit gebeurt door het uitoefenen van druk op de acupunctuurpunten.

Nazorg

Iedere behandeling wordt met u geëvalueerd. Tijdens de evaluatie kunt u aangeven hoe u de behandeling heeft ervaren en welke effecten u bemerkt. Afhankelijk van uw klachten kan er na de behandelsessies nog een controle of nabehandeling nodig zijn. Dit wordt in overleg met u besloten.

Tuina massage Den Haag
Tuina massage
Tuina behandeling

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2002 uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de werking van acupunctuur bij meer dan 50 aandoeningen. Hierbij heeft zij de werking van acupunctuur vastgesteld. Het rapport kun u hier lezen.

acupressuur en acupunctuur
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Tuina massage en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier