Cupping therapie

Medisch cupping specialist in Den Haag

Cuppingtherapie door MCBalans

Cupping therapie is een behandelmethode die binnen de Oosterse geneeskunde vaak wordt gebruikt. De cupping specialist plaatst speciale glazen bokaaltjes vacuüm op de huid. Dit heeft een enorme dieptewerking en regelt onder andere lokaal de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen.

Voor welke aandoeningen is cupping geschikt?

Cupping kan als behandelmethode onder andere worden ingezet tegen spierpijn, gewrichtsklachten en verkoudheid. Daarnaast biedt het tevens verlichting bij nek- en rugklachten, migraine en stress. Indien uw wilt weten of cupping ook geschikt is voor het behandelen van uw aandoening, kunt u gerust contact met ons opnemen.

Kan cupping worden gecombineerd met andere behandelingen?

Cupping is een behandelmethode die afkomstig is van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze kan goed worden gecombineerd met andere behandelmethodes zowel binnen als buiten de traditionele Chinese geneeskunde. Zo kan cupping worden gebruikt in combinatie met:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Ooracupunctuur
  • Acupunctuur
  • Reguliere medische behandelingen
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen

Professionele en persoonlijke aanpak

MCBalans is al 20 jaar hét vertrouwde adres voor cupping therapie in Den Haag. Ons team van specialisten staat klaar om een persoonlijk behandelplan voor u op te stellen, waarbij rekening wordt gehouden met uw specifieke klachten en voorkeuren. Zo kunnen zij samen met u op een efficiënte en prettige manier werken aan uw gezondheid.

Intake

Tijdens het intake gesprek bespreken we uw klachten uitgebreid, onderzoeken we u, en komen we met u tot een persoonlijk behandelplan. We maken een inschatting van het aantal behandelingen dat nodig zal zijn en welk resultaat daarbij te verwachten is. Met deze informatie kunt u zelf beslissen over uw zorg.

Behandelingen

De specialist zal u vragen op het bed of de speciale stoel plaats te nemen en legt u daarna uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Tijdens de behandeling plaatst de specialist de glazen vacuüm bokaaltjes. Gedurende de behandeling kunt u ontspannen blijven liggen of zitten. Na de behandeling zijn er rode plekjes op de plaats van de bokaaltjes. Deze trekken na verloop van tijd weer weg.

Nazorg

Iedere behandeling evalueren we. U kunt hierbij altijd aangeven hoe u de behandeling ervaart, welke effecten u bemerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkelt. Afhankelijk van het type klacht kan na de behandelsessies op termijn nog een nabehandeling of controle nodig zijn. Dit besluiten we in overleg met u.

Cupping therapie
Cupping therapie Den Haag
Cupping specialist

Top sporters zoals Michael Phelps en andere Olympische grootheden gebruiken cupping. Behalve patiënten met gezondheidsklachten helpen we op de praktijk hier in Den Haag ook professionele sporters met cupping om sneller te herstellen.

Cupping Den Haag
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Cupping en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier