Acupunctuur regio Wassenaar

Erkende acupunctuurbehandelingen

Acupunctuurbehandelingen regio Wateringen

Acupunctuur wordt in de Oosterse geneeskunde veel toegepast. Het is een behandelingsmethode waarbij een professionele acupuncturist dunne naaldjes in de huid plaatst. Door de naalden in de specifieke acupunctuurpunten te plaatsen, wordt het zenuwstelsel gestimuleerd om de energie- en biochemische balans van het lichaam op natuurlijke wijze te verbeteren.

Tegen welke klachten kan acupunctuur helpen?

Tijdens de acupunctuur behandeling komen er chemische stoffen en hormonen vrij die het interne regelingssysteem positief beïnvloeden. De verbeterde energie- en biochemische balans die hierdoor wordt geproduceerd, stimuleer het natuurlijke genezingsvermogen van het lichaam. Dit heeft een gunstige werking op zowel de fysieke als emotionele gesteldheid. Zo kan het helpen bij spier- en gewrichtsklachten, overspanning, vermoeidheid, allergieën en ademhalingsproblemen. Naast deze voorbeelden zijn er nog vele andere klachten waar acupunctuur verlichting voor kan bieden. Neem gerust contact met ons op indien u wilt weten of dit ook voor uw klachten geldt.

Kan acupunctuur samengaan met andere behandelmethoden?

Als onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde, gaat acupunctuur goed samen met andere Chinese behandelmethoden. Verder kan acupunctuur ook goed samengaan met andere behandelwijzen die niet binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde vallen. Voorbeelden van behandelingen waarmee acupunctuur kan worden gecombineerd zijn onder andere:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Reguliere medische behandelingen
  • Bepaalde vormen van medicatie
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Moxa therapie
  • Cupping

Professionele aanpak

Voor acupunctuur regio Wateringen is MCBalans al 20 jaar hét vertrouwde adres. Er wordt door onze specialisten samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Zo werken wij samen gericht aan uw gezondheid.

Intake

Tijdens het intake gesprek worden uw klachten uitgebreid besproken en wordt u door ons onderzocht, waarna wij samen met u een persoonlijk behandelplan zullen opstellen. Hierbij maken we een inschatting van het aantal behandelingen dat u nodig zal hebben en van welke resultaten daarmee kunnen worden behaald. Aan de hand van deze informatie zal u zelf mogen beslissen over uw zorg en behandelwijze.

Behandelingen

De acupuncturist zal u vragen op het bed of de speciale stoel plaats te nemen en legt u uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Tijdens de behandeling plaatst de acupuncturist de acupunctuur naaldjes en verwijdert deze na ongeveer vijftien tot vijfenveertig minuten. Gedurende deze periode kunt u ontspannen blijven liggen of zitten. Op de behandelkamer is een bel, waarmee u de assistente kunt roepen als u vragen heeft.

Nazorg

Iedere behandeling wordt met u geëvalueerd. Tijdens de evaluatie kunt u aangeven hoe u de behandelingen ervaart, welke effecten u opmerkt en hoe uw algehele gesteldheid zich ontwikkeld. Afhankelijk van het type aandoening kan het voorkomen dat er na de behandelsessies nog een nabehandeling of controle nodig is. Dit wordt uiteraard in overleg met u besloten.

Acupunctuur regio Wateringen
Acupunctuur Wateringen
Acupunctuur behandeling Wassenaar

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2002 uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de werking van acupunctuur bij meer dan 50 aandoeningen. Hierbij heeft zij de werking van acupunctuur vastgesteld. Het rapport kun u hier lezen.

Acupunctuur praktijk Wateringen
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Acupunctuur en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk

Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.

Contactformulier