Acupressuur behandeling

Erkende acupressuur behandelingen in Den Haag

Acupressuur behandelingen

Acupressuur is een techniek binnen de acupunctuur, waarbij er geen gebruik wordt gemaakt van naalden. Hiervoor in de plaats wordt bijvoorbeeld de duim of handpalm gebruikt om druk uit te oefenen op de acupunctuurpunten. Op deze manier wordt tijdens de acupressuur behandeling het zenuwstelsel gestimuleerd om de balans van het lichaam te herstellen en kunnen lichamelijke klachten worden verholpen.

Tegen welke klachten kan een acupressuur behandeling helpen?

Net als bij een acupunctuur behandeling, komen er hormonen en chemische stoffen vrij tijdens het uitvoeren van acupressuur. Deze hebben een positieve effect op het interne regelingssysteem. Door het produceren van een betere energie- en biochemische balans, wordt het natuurlijke genezingsvermogen van het lichaam gestimuleerd. Dit heeft een gunstige invloed op zowel de emotionele als fysieke gezondheid en kan onder meer helpen tegen overspanning, vermoeidheid, spier- en gewrichtsklachten en ademhalingsproblemen. Wilt u weten of een acupressuur behandeling ook kan helpen tegen uw klachten? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten.

Kan een acupressuur behandeling samengaan met andere behandelingen?

Acupressuur is een behandeltechniek die aansluit op de acupunctuur. Daarnaast kan acupressuur goed worden gecombineerd met diverse andere behandelmethoden uit de Traditionele Chinese Geneeskunde en de Westerse geneeskunde. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Chinese kruidenbehandelingen
  • Reguliere medische behandelingen
  • Bepaalde vormen van medicatie
  • Psychiatrische behandelingen
  • Voeding- en beweegadviezen
  • Moxa therapie
  • Cupping

Deskundig en persoonlijk

De specialisten van MCBalans zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in het uitvoeren van acupressuur behandelingen en andere behandelvormen van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Zij kunnen de behandelingen geheel afstellen op uw aandoeningen en behoeften. Indien gewenst, wordt er voor u een persoonlijk behandelplan opgesteld. Zo wordt er op een deskundige en persoonlijke manier gewerkt aan het verhelpen van uw klachten.

Intake

Tijdens het intake gesprek worden uw klachten uitgebreid besproken en wordt u door ons onderzocht, waarna wij samen met u een persoonlijk behandelplan zullen opstellen. Hierbij maken we een inschatting van het aantal behandelingen dat u nodig zal hebben en van welke resultaten daarmee kunnen worden behaald. Aan de hand van deze informatie zal u zelf mogen beslissen over uw zorg en behandelwijze.

Behandelingen

De specialist zal u vragen op het bed of de speciale stoel plaats te nemen en legt u uit wat zij gaat doen, wat u kunt verwachten. Gedurende de acupressuur behandeling kunt u ontspannen blijven liggen of zitten, terwijl de specialist geblokkeerde acupunctuurpunten op de meridianen (energiebanen) vrijmaakt. Dit gebeurt door het uitoefenen van druk op de acupunctuurpunten.

Nazorg

Iedere behandeling wordt met u geëvalueerd. Tijdens de evaluatie kunt u aangeven hoe u de behandeling heeft ervaren en welke effecten u bemerkt. Afhankelijk van uw klachten kan er na de behandelsessies nog een controle of nabehandeling nodig zijn. Dit wordt in overleg met u besloten.

acupressuur Den Haag
acupressuur
acupressuur behandeling

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2002 uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de werking van acupunctuur bij meer dan 50 aandoeningen. Hierbij heeft zij de werking van acupunctuur vastgesteld. Het rapport kun u hier lezen.

acupressuur en acupunctuur
N

Meer dan 20 jaar ervaring

N

Erkend door zorgverzekeraars

N

Arts en acupuncturist

N

Persoonlijke aandacht

Aandoeningen

Acupressuur en andere vormen van Chinese geneeskunde kunnen een positieve werking hebben op een groot aantal aandoeningen. Enkele van de veel voorkomende aandoeningen die wij succesvol met Chinese geneeswijzen kunnen behandelen zijn:

Bel de praktijk
Medisch Centrum Balans Stationsweg 23 2515 BG Den Haag Openingstijden Ma t/m vr: 9.00 17.30 uur

Neem contact op

Bel gerust wanneer u vragen heeft, of om een afspraak te maken.